Isabel header
7:51 pm - 08/11/2012

Planning for the future

Idag besökte jag Kunskap & Framtid mässan i Göteborg på Svenska Mässan. Det är spännande det där med hur man ska gå tillväga efter gymnasiet. Jag känner redan både glädje och ångest inför att ta studenten. Förhoppningsvis kommer det att bli den lyckligaste dagen i mitt liv, än så länge, men samtidigt kastas man ut i vuxenvärlden och arbetslivet – och då kommer alla frågor. Vad gör man härnäst? Hur ska man gå tillväga för att komma dit man vill? Studera eller jobba? Eller både och? Ja, det tillför en hel del förvirring. Jag har dock haft turen att länge nu vetat ungefär vart jag vill och idag på mässan kände jag mig ännu säkrare. Jag vet inom vilken bransch och vilket område, som jag är intresserad av. Det finns så otroligt mycket som jag tycker verkar kul, men man får försöka hitta sin grej. Samtidigt som man ska brinna för det man jobbar med, ska man leva på det man gör. Jag skulle inte vilja jobba med mina största passioner, just för att jag är rädd att tröttna och tappa just den där passionen man har för hobbyn.

Jag har med tiden mer och mer intresserat mig för att plugga utomlands. Det är dock ett stort steg att ta och det kräver en del av än. Det viktigaste är nog, enligt mig, att man gör allt man vill göra och lite därtill. För hur kul är det att blicka tillbaka på sitt liv och känna “tänk om…“, “om jag bara hade gjort det där…“? Visserligen kanske man inte kan gör precis allt, men försök leva livet till fullo och uppnå dina drömmar, när vi ändå har sådana stora möjligheter idag, som man kanske inte hade på samma sätt förr. Hellre ångra en sak för mycket, än inte veta vad som hade hänt om man gjorde si eller så. Magkänslan och viljan är nog en bra vägledning i detta och den enda som sätter gränserna är du själv.

Vad är era drömmar och framtidsplaner? Berätta, så berättar jag mina!

Leave a comment

Linnea- November 11, 2012 at 12:32 pm
Går i 1:a ring på gymnasiet och i 4-5 år har jag velat bli psykolog/polis. Får väl se vart man är om 10 år!
NEW POST: Madelene Billman - plateau jungle
VIEW POSTS - VIEW PROFILE