Isabel header
4:38 pm - 22/05/2012

Random pics / french memories 2011


Korsikas turkosa vatten och gröna natur. Frankrikes lilla pärla.

Focaccia pizza, med den godaste kombinationen någonsin: tomat och mozzarella.

Franska vackra hus.

Petit Déjeuner. Frukost som man tröttnade på efter 6 veckor, men som jag idag skulle dö för att få en smakbit av. Fransk lyx frulle!

När vädret inte var med oss, stod vågorna för underhållningen. Naturen på Korsika är oslagbar.

Världens godaste glass. Gelateria Trattoria. Italienskt, såklart.


Franska små boutiquer, fyllda med kläder och accessoar, nya som gamla.


När man tröttnar på pizza och pasta får man gå över till vad havet har att erbjuda. Jag tackar dock nej till musslor som är en stor popularitet, men laxen var underbar. Näe, fransk matkultur är kanske inte lika speciell som man tror, men däremot de franska konditorierna… åh!


Mot franska rivieran! Frankrike in my <3.

På Nice gator.

Det går inte en dag då jag inte tänker tillbaka på den fantastiska sommar som jag spenderade i Frankrike förra året. 6 hela veckor, varav 5 på ön Korsika och 1 på Franska Rivieran. Det var man första vistelse i landet och jag blev helt såld, direkt. Det måste vara ett av de mest kulturrikaste länderna och ett land man aldrig slutar fascineras av. Ännu har jag inte sett Paris, men jag har sett det riktiga franska livet och det är det som har fått mig på fall. Man kan kära ner sig i en stad som Paris, men Paris kan inte ge dig en riktig uppfattning om livet där omkring. Liksom Stockholm och övriga Sverige ungefär.

Frankrike har en speciell plats i mitt hjärta efter min resa dit. Dessutom var det min första flygning helt ensam. Förutom att det blev en helt annorlunda sommar för mig, var det en erfarenhet och upplevelse jag sent kommer att glömma. Att jag skriver invecklat om just den resan idag är nog för att jag inte riktigt lyckas smälta hela upplevelsen förens nu. Och det är då man verkligen börjar sakna det.

I Frankrike står allt på Franska (knappast några undantag, särskilt inte i småbyarna), man delar baguetter, äter den godaste glassen, shoppar dyrt, äter på söta små brasserier och upplever konst, mat och mode på en och samma plats. Det jag saknar mest är stämningen, livet man lever där och de underbara Boulangerierna där man handlar nybakta baguetter och de mest utsökta bakelserna du kan tänka dig – och det till frukost!

Korsika är en fransk ö som ligger utanför franska rivieran, närmare Italien och Sicilien än Frankrike egentligen. Där av känns kulturen och livet på ön som en fransk/italiensk blandning. Franska Rivieran känns exklusiv och festlig. Där kan man leva lika mycket storstadsliv som strandliv. Passar ung som pensionär. Åker man inåt landet och lämnar de populäraste städerna så som Nice, Cannes och Monaco finner man de lite lugnare, inte lika turistfyllda byarna. Och givetvis Grasse – världens parfymstad.

Någon dag ska jag åka tillbaka, men innan dess finns det mycket mer av världen jag vill se, som jag ännu inte haft möjlighet till. Frankrike hör till min lista av favorit länder, tillsammans med bl.a. Turkiet och Thailand. Vilka städer/länder som står på “att-besöka-listan” är först och främst New York, men ser gärna att jag får chans att besöka fler städer i USA. Paris, Rom, Milano och London kommer där efter. Känns verkligen som måsten, särskilt om man är mode intresserad. Sydafrika låter spännande det med och så även Hong Kong. Resemåls-drömmarna fortsätter ända bort till Söderhavshavet, Mexico och de Förenade Arabemiraterna. Drömma bör man annars…

Att resa och upptäcka nya kulturer, nytt folk och nya platser i världen, är inte det de bästa som finns?

-

Last summer I spent 6 weeks in France. Not in Paris, but in Corse and at the French Riviera. I got the chance to explore the real life in France, outside Paris. Besides visiting Nice, Cannes and Monaco I travelled around the hole island, Corse where I lived and I also visited Grasse “the worlds city of perfumes”. It was fun to discover a lots of small villaged where only the domistics lived and where you were the only tourist in town. I really miss the french life and their cute little Boulangeries with Petet Déjenuer (breakfast) and french cakes. I just wanted to share of my great experience from there.

Leave a comment

katecrackpot- May 30, 2012 at 8:51 pm
i loooove your photos! really nice shots! i definitely need vacation like this!
NEW POST: BY FUNDA - LINEN TEES
VIEW POSTS - VIEW PROFILE